فروشندگان در معاملات خود توجه بیشتری به رسید واریز وجه داشته باشند

رئیس پلیس فتا استان قم با اشاره به افزایش نصب برنامه‌های رسید ساز جعلی بر روی گوشی‌های هوشمند یا تبلت توسط مجرمان سایبری گفت: شهروندان و کسبه در معاملات خود توجه بیشتری به رسید واریز وجه داشته باشند و حتما پیامک حساب بانکی خود را بررسی کنند.

پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا: سرهنگ علی موالی رئیس پلیس فتا استان قم در تشریح این هشدار گفت: در این گونه کلاهبرداری‌ها مجرمانه سایبری با مشاهده آگهی فروش کالا در سایت‌های واسط با فروشنده تماس گرفته و ادعای خرید کالا را می‌نمایند و درهنگام معامله با گرفتن شماره کارت بانکی فروشنده وانمود به واریز وجه با گوشی یا تبلت و نشان دادن رسید جعلی می‌کنند و پس از اخذ کالا از فروشنده سریعا محل را ترک می‌کنند بدون آن‌که مبلغی به حساب فروشنده واریز شده باشد.

وی افزود: در واریز وجه با رسید سازهای جعلی هیچ تبادل مالی اتفاق نمی‌افتد و فقط به صورت تصویری و دیجیتالی رسید ایجاد می‌شود.

سرهنگ موالی ادامه داد: همین امر باعث شده تا مجرمان سایبری اقدام به خریدهای اینترنتی کرده و بعد از تحویل کالا هیج هزینه‌ای پرداخت نکنند.

این مقام انتظامی یادآور شد: مجرمان سایبری در خرید خود با نشان دادن تصویر رسید واریز وجه به فروشنده با درج چهار رقم آخرحساب کارتی فروشنده و شباهت ظاهری رسید به رسیدهای بانکی اطمینان فروشنده را جلب کرده و از آنان کلاهبرداری می‌کنند.

سرهنگ موالی در خصوص بهترین روش برای جلوگیری از این نوع سو‌ءاستفاده‌ها در معاملات گفت: افراد فروشنده در معاملات خود حتما منتظر پیامک دریافت وجه بمانند و تا قبل از اطمینان واریز وجه از طریق پیام یا همراه بانک و یا روش‌های دیگر کالا را تحویل ندهند.

رئیس پلیس فتا قم با بیان اینکه در حال حاضر تمام بانک‌ها برای راحتی و آگاهی مشتریان خود از تراکنش‌های بانکی سیستم پیامکی دارند، افزود: کلاهبرداران با آگاهی از اطلاع رسانی‌های بانک از طریق پیامک، مدعی می‌شوند که وجه واریز شده ولی بانک آن را نگه داشته و ظرف 72 ساعت به حساب واریز می‌شود، سعی دارند فروشنده را قانع کنند تا کالا را در اختیار وی قراردهد.

وی دانستن موجودی حساب بانکی را یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از وقوع این نوع کلاهبرداری‌ها دانست و گفت: آگاهی از دانستن موجودی بانکی می‌تواند به فروشنده اطمینان دهد که وجهی به حساب وی واریز شده است یا خیر؟

سرهنگ موالی تاکید کرد:درمعاملات آنلاین حتما شهروندان توصیه‌‌های پلیس فتا را جدی بگیرند تا با رعایت موارد ساده ایمنی در دام مجرمان سایبری گرفتار نشوند.
 

https://www.cyberpolice.ir/news/153270/%D9%81%D8%B1%D9%88%D8%B4%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%AC%D9%87-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D8%B

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است

بازدید امروز : 57     بازدید کل : 45568

© 2024 تمام حقوق این سایت برای اتحادیه صنف فن آوران الکترونیک و رایانه شهرستان رشت محفوظ است | طراحی شده : شرکت مهیانت شمال