آیين نامه اجرائي شرح وظائف بازرس
(موضوع ماده 23 قانون نظام صنفي كشور)
شرح وظايف بازرس
ماده1- بررسي، بازرسي و تهيه گزارش ازعملكرد هيات مديره اتحاديه در حيطه وظايف محوله از جمله:
الف- نحوه صدور، تمديد، تعويض و ابطال پروانه كسب در اتحاديه.
ب- نحوه اجراي ماده(27) قانون نظام صنفي درخصوص اقدام اتحاديه براي جلوگيري از فعاليت واحدهاي صنفي فاقد پروانه كسب.
ج- نحوه اجراي ماده(28) قانون نظام صنفي درخصوص اقدام اتحاديه براي تعطيلي موقت واحدهاي صنفي داراي پروانه كسب.
د- امور مالي اعم از درآمد، هزينه و بودجه مصوب، وجوه دريافتي در ازاي خدمات غيرموظف و كمك هاي دريافتي از اشخاص حقيقي يا حقوقي و ساير موارد.
هـ- تشكيل كميسيون ها، برگزاري دورههاي آموزشي، اجراي مصوبات و بخشنامههاي هيات عالي نظارت و كميسيون نظارت.
و- بررسي نحوه وصول حق عضويت از افراد صنفي توسط اتحاديه.
ز- بررسي نحوه و زمان واريز سهم بيست درصد از مبالغ دريافتي اتحاديه به حساب اتاق اصناف شهرستان و ايران.
الزامات بازرس
ماده 2- الزامات بازرس درهنگام ايفاي وظايف خود:
الف- بازرس حق دخالت در امور اجرايي اتحاديه را ندارد.
ب- بازرس نميتواند در معاملاتي كه با اتحاديه با به حساب اتحاديه انجام ميگيرد بطور مستقيم يا غيرمستقيم ذينفع شود.
ج- بازرس مكلف است در صورت مشاهده هرگونه تخلف اعضاء هيات مديره در حيطه وظايف آنان، مراتب را به صورت مكتوب به هيات مديره اعلام نمايد و چنانچه هيات مديره ترتيب اثر ندهد به ترتيب ابتدا موضوع را كتباً و محرمانه به اتاق اصناف و سپس به كميسيون نظارت گزارش نمايد.
د- بازرس مجاز به شركت در جلسات هيات مديره بدون داشتن حق راي مي باشد.
هـ- بازرس مكلف است هر سهماه يكبار گزارشي از نحوه انجام وظايف محوله هيات مديره (موضوع ماده 1 اين آئين نامه) را به اتاق اصناف ارائه نمايد.
تكاليف اتحاديه
ماده 3- هيات مديره اتحاديه مكلف است، اسناد، مدارك و اطلاعات مورد نياز بازرس را در حدود وظايف اتحاديه در اسرع وقت در اختيار وي قرار دهد.
ماده 4- هيات مديره اتحاديه، حق دخالت در امور مربوط به وظايف و اختيارات بازرس را ندارد و درصورت تخلف بازرس، اتحاديه مي تواند موضوع را كتباً به اتاق اصناف اعلام نمايد تا نسبت به رفع مشكل اقدام شود.
ماده 5- هيات مديره اتحاديه مكلف است، درصورت نياز بازرس به استفاده از نقطه نظرات كارشناس تخصصي، با هماهنگي اتاق اصناف نسبت به تامين كارشناس اقدام نمايد.
تكاليف اتاق اصناف شهرستان و كميسيون نظارت
ماده 6- اتاق اصناف مكلف است، در صورت دريافت گزارش بازرس مبني بر وقوع تخلف يا جرم توسط اعضاء هيات مديره اتحاديه مراتب را بررسي و گزارش آن را بصورت مكتوب و مستند حداكثر ظرف مدت يك هفته به كميسيون نظارت منعكس نمايد.
ماده 7- در صورت استعفاء، فوت، عزل، بيماري، حجر يا محروميت از حقوق اجتماعي بازرس، اتاق اصناف مكلف است با هماهنگي كميسيون نظارت نسبت به جايگزيني بازرس عليالبدل، اقدام نمايد.
ماده 8- اتاق اصناف مسئول نظارت بر عملكرد بازرس مي باشد و درصورت احراز عدم توانايي وي در انجام وظايف محوله و يا احراز تخلف وي ميبايست مراتب را بصورت مستند جهت رسيدگي به كميسيون نظارت اعلام نمايد.
تبصره- كميسيون نظارت موظف است درصورتي كه رسيدگي به تخلف در صلاحيت كميسيون باشد مطابق دستورالعمل بند (هـ) ماده 55 قانون نظام صنفي، به آن رسيدگي و اتخاذ تصميم نمايد. در غير اين صورت مراتب را به مراجع ذيصلاح اعلام نمايد.
ماده 9- اين آئين نامه در اجراي ماده (23) قانون نظام صنفي مصوب 12/6/92 مشتمل بر (9) ماده و يك تبصره تهيه و در جلسه مورخ 20/12/1392 هیات عالی نظارت تاييد و در تاریخ 28/12/1392 توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت مورد تصویب قرار گرفت.