حذف 4 صفر از پول ملی

هیئت عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت الله آملی لاریجانی عصر ۲۰خرداد جلسه ای تشکیل داد و حذف چهار صفر از پول ملی را مورد بررسی قرارداد. در این انجمن بحث رسیدگی انطباق اصلاحیه ماده یک قانون پولی و بانکی کشور با سیاست های کلی نظام انجام شد.
هیئت عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت الله آملی لاریجانی عصر ۲۰خرداد جلسه ای تشکیل داد و حذف چهار صفر از پول ملی را مورد بررسی قرارداد. در این انجمن بحث رسیدگی انطباق اصلاحیه ماده یک قانون پولی و بانکی کشور با سیاست های کلی نظام انجام شد. آیاحذف چهارصفر ازپول ملی ضرورت دارد؟ این روزها در اکثر نشست ها یا جلسات این سوال مطرح میشود. باحذف چهارصفر از پول ملی،(ریال) به( تومان) تغییر میکند و براساس طرح اصلاح ماده یک قانون پولی و بانکی کشور هر (تومان) معادل(۱۰۰۰۰) ریال و (۱۰۰) قران می باشد. 


رئیس کل بانک مرکزی عبدالناصر همتی، در مورد ضروری بودن حذف چهار صفر از پول ملی فرمود: کم شدن هزینه های چاپ و اسکناس و کاهش بار روانی منفی ناشی از نسبت پول ملی فعلی با ارزهای متداول از اصلی ترین نتایج این مصوبه است. رئیس اسبق بانک مرکزی درباره ی حذف صفرها درگزارشات گذشته هشدار داده بود که اگر این کار بدرستی انجام نشود یک نوع عدم امنیت خاطر، در مردم نسبت به پول و سرمایه ی آن ها خواهد بود. اعضای هیئت عالی نظارت، پس ازگفت و گو، این مصوبه را خلاف سیاست های نظام کلی ندانستند. عضو انجمن برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در چند روز اخیر گفت: باحذف چهار صفر درنمای آن یا اقتصاد هیچ تغییری ایجاد نمی شود ولی درحوزه ی مالی، جریان ساده کردن حساب ها و صورت های مالی را به همراه دارد.


حسینی دراین خصوص بیان کرد: باتوجه به الکترونیکی کردن انتقالات پول، حجم چندانی از اسکناس درکشور نداریم که هزینه ی چندانی به همراه داشته باشد ولی همین مقدار هم قطعا چشمگیر بوده و باید فکری برای آن می کردند. وی درادامه بیان کرد: طبق لایحه ی پیشنهادی دولت و بانک مرکزی امیدواریم در این حوزه اقدامات خوشایندی انجام شود هر چند که تاثیری در فضای اقتصادی یا مشکلات اقتصادی کشور ندارد ولی قبول نداریم که این را جزو یکی از فوریت های امروز کشور قرار دهند.


مزیت های حذف صفر از پول ملی 

سازمان حمایت ۴سال پیش درگزارشی برای حذف صفرهای پول ملی چند مزیت و عیب این طرح را اعلام کرد. مزیت های این طرح عبارتند از:
۱-کاهش تورم
۲-نقل و انتقال آسانتر پول وکاستن از مخاطرات آن در حجم کلان
۳-صرفه جویی در هزینه های چاپ اسکناس
۴-صرفه جویی در وقت نیروهای انسانی و هزینه های معاملاتی در مسائل کشور. چون درکشور ما تمام موسسات دربخش های اداری و مالی با صفرهای زیادی در پول سروکار دارند که با کم کردن صفر، هم دروقت و هم در هزینه ها صرفه جویی میکنیم.
۵-اثرات مثبت روانی درجامعه(افزایش اعتمادمردم). وقتی صفرها از پول حذف شود مردم احساس میکنند پول کمتری را در معاملات روزمره ی خود خرج میکنند.
۶-مانع نفوذ ارزهای خارجی. با افزایش ارزش پول ملی مردم اعتماد بیشتری به پول داخلی میکنند و کمتر از پول های خارجی مانند دلار و یورو استفاده میکنند.
۷-تقویت پول ملی و افزایش ارزش اسمی آن
۸-کاهش تورم موجب بدست آوردن اعتماد سرمایه گذاران خارجی و حذف بیشتر سرمایه های خارجی خواهد شد، جذب سرمایه گذاری خارجی بیشتر باعث تسهیل روند رشد اقتصادی کشورها خواهد شد.
۹-سادگی در مبادلات و نگهداری حساب ها
۱۰-اشغال فضای کمتر آمار و اطلاعات مالی در حافظه و هارد رایانه
۱۱-کاهش نیاز به استفاده از چک های بانکی به شکل بی رویه و غیرمنطقی
۱۲-کاهش تسهیلات فعالیت دستگاه های خودپرداز


معایب این طرح عبارتنداز: 

۱-هزینه سنگین جایگزینی اسکناس های جدید 
۲-افزایش سطح عمومی قیمت ها .(کارشناسان بانک میگویند عده ای درطول این فرآیند ممکن است قیمت کالای خود را افزایش داده و به این ترتیب برمبنای پول جدیدکالاهای خود را باقیمت بالاتری ارزش گذاری کنند.)
۳-ناسازگاری دفاتر و صورت های مالی و پایگاه های اطلاعاتی جدید و قدیم و تحمیل هزینه به فعالان 
۴-عدم پذیرش افراد مسن 
۵-احتمال کاهش درآمدهای صادراتی 

تاکنون نظری برای این مطلب ثبت نگردیده است

بازدید امروز : 40     بازدید کل : 44919

© 2024 تمام حقوق این سایت برای اتحادیه صنف فن آوران الکترونیک و رایانه شهرستان رشت محفوظ است | طراحی شده : شرکت مهیانت شمال